Logo
Diana Benneweis

Oplevelse med Hypnose

[ Af Diana Benneweis og Ludmila Frolova ]

Terapi med hypnose er et meget stærkt og effektivt værktøj, som kan hjælpe så mange mennesker i alt lige fra at mangle selvtillid i hverdagen til situationer som f.eks. en kronisk dyb depression, angst, social fobi eller hvis en pludselig psykisk sygdom rammer personen, hvilket skete for Diana Benneweis.

Diana Benneweis – Cirkusdronning, stærk, selvstændig, særegen. Enlig mor til to. Direktør og ene kvinde i spidsen for en millionforretning, hvis drift og fremtid hviler på hendes skuldre…

I august 2002 udkom bogen ”Alting har sin pris” skrevet af Diana Benneweis, hvor hun modigt fortæller hvordan det er pludselig at blive ramt af en psykisk sygdom…

I sin bog skriver Diana:

"Sygdommen åbnede mine øjne for ubalancen i mit liv, hvis jeg kunne finde ud af, hvad det gik ud på, havde jeg måske en chance for at blive rask igen og endda komme styrket ud på den anden side…"

Dette ønske bragte Diana til hypnose:

"Hypnose… Jeg har været heldig at møde en fantastisk dygtig hypnotisør, Ludmila Frolova, som har sin andel i, at jeg har det så godt i dag.

Min interesse for hypnose blev for alvor vakt, da min gode ven fra Tyskland, cirkusdirektøren Siemoneit-Barum, sendte mig sit hypnosebånd, som kom til at ændre min verden.

Da jeg personligt har erfaret, hvad hypnose kan udrette, gik jeg på jagt og købte i stakkevis af bøger om hypnose. Jo mere jeg læste, jo mere blev det nærmest en besættelse for mig, at jeg skulle finde en hypnotisør. Men ikke hvem som helst. Kun en af de bedste.

Hypnose kan anvendes til mange ting. Den kunstigt frembragte tilstand, der ligger et sted mellem søvnen og den vågne tilstand, menes at øge kroppens og sindets modtagelighed over for påvirkninger. Man ved for eksempel, at hukommelsen – hvad enten det er den bevidste eller ubevidste – forøges radikalt under hypnose. I hypnose husker man helt enkelt meget mere, også hændelser, der ligger tilbage i tiden, og som indtil da har været fortrængt.

Ludmila Frolova kalder det ”regression”, når hun ved hjælp af hypnosen får én til på det ubevidste plan at genopleve begivenheder, man ikke kan huske med sit bevidste jeg.

"Og hvad er ideen så med det? Som Ludmila siger, handler det om at nå ind til en positiv tilstand, en følelse eller en ressource, man mangler i sit liv. En ressource, der kan hentes frem og integreres i én.
En dygtig hypnotisør er som en guide på en indre rejse, som jeg i hvert fald havde behov for at indløse billet til. Det var indlysende for mig, at jeg måtte ind og have fat i de smertefulde oplevelser i mit liv. Oplevelser, som jeg ikke var bevidst om, men som på en eller anden måde styrede min måde at være og handle på.

Jeg har på min egen krop oplevet, hvordan hypnose virker og trykker på andre ”knapper” end for eksempel psykoterapien…"

Det lykkedes for Diana at komme styrket ud på den anden side.

"…Når folk spørger mig: ”Hvornår har du sidst følt lykke?” kan jeg helt ærligt svare: ”Det gør jeg næsten hele tiden”… En smuk solnedgang kan hensætte mig i ekstase, ligesom et blik mod himlen på en lysende stjerne- og måneklar nat kan. Dét er lykke for mig!
…Jeg oplever hver dag som et nyt eventyr. Hver dag går jeg på opdagelse og finder nye spændende veje og ture, oplever overraskende ting og finder en dyb, dyb tilfredsstillelse i mit liv."

Tak til Diana, fordi vi måtte bringe dette afsnit fra hendes bog. Mange mennesker kan blive inspireret til at se på sit eget liv med nye øjne og se nogle flere muligheder i sit liv.